Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap
foto: Dirk Verwoerd

TIP: Lezingenreeks 'Het verhaal van Amersfoort'

Maak kennis met de stad en haar geschiedenis! In samenwerking met de Oudheidkundige Vereniging Flehite en het Gilde Amersfoort biedt de Volksuniversiteit Amersfoort in het voorjaar van 2024 een reeks van acht lezingen aan, die tezamen Het Verhaal van Amersfoort door de eeuwen heen beschrijven. De ervaren sprekers en docenten zijn experts op hun terrein en geven hun presentatie op locaties die aansluiten bij het verhaal. Johan Galjaard, lid van de programmaraad van FASadE, is één van de sprekers en gaat in op de na-oorlogse wijken van Amersfoort. 

De reeks voert onder andere langs Kamp Amersfoort, de Volmolen, Mannenzaal, Stad van Cahen en de Rochuskapel. Alle lezingen zijn op zondagmiddagen van 15.00 tot 17.00 uur. Twee stadswandelingen en een fietstocht door na-oorlogse wijken zijn inbegrepen.

Aanmelden via de Volksuniversiteit

Het verhaal van Amersfoort wordt door de Volksuniversiteit georganiseerd in samenwerking met de Oudheidkundige Vereniging Flehite en het Gilde Amersfoort.

stadsplattegrond uit 1649
FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!