Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Jane's Walk Kruiskamp

Een Jane’s Walk is geen toeristische tour, het is meer een gesprek tussen bewoners en ontwerpers dat wandelend wordt gevoerd. Een afwisselende en verrassende ronde door oude en nieuwe buurten waarbij al wandelend wordt gesproken over de beleving van publieke plekken onderweg. Geïnspireerd door de activiste Jane Jacobs worden Jane's walks wereldwijd georganiseerd.

FASadE organiseert ieder jaar twee Jane's Walks door Amersfoortse wijken en voegt daar de Kruiskamp nu aan toe. De wandeling vindt plaats onder leiding van Bram Wildschut. Hij is fotograaf en woonde zelf jarenlang in de wijk. Onderweg worden verschillende plekken aangedaan en komen bewoners en gebruikers aan het woord. De Jane's Walk vindt 's avonds plaats, omdat de stad in het donker weer op een andere manier aanvoelt dan overdag. Maar ook om aan te sluiten bij de  tentoonstelling 'Stadsnomaden' die vanaf 25 april te zien is in het Rietveldpaviljoen. Deze expositie ‘Stadsnomaden’ neemt je mee in de wereld van een diverse groep mensen, allen zonder vaste woonruimte. Dit is ook onderwerp van gesprek tijdens de Jane's Walk.

Jane's walk Kruiskamp:
Datum: 19 april 2024
Start: om 20.00 uur 
Duur:
ca. 1,5 uur

Het aantal deelnemers aan een Jane's Walk is beperkt door de aard van de wandeling. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden verplicht.

Ik meld me aan

dsd
FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!