Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Leer Jong FASadE kennen: Bob van der Vleugel

Bob heeft de opleiding Architecture, Building and Planning aan de TU in Eindhoven afgerond en tijdens zijn master stage gelopen bij Office Winhov. Sindsdien is hij daar ook werkzaam.

Sinds begin 2024 zit je bij Jong FASadE. Wat is de reden dat je Jong FASadE bent komen versterken?

Tijdens mijn studie heb ik als bestuurslid van studievereniging architectuur AnArchi met veel plezier verschillende lezingen, excursies en discussies georganiseerd. Ook na mijn afstuderen voel ik nog steeds enorm de behoefte om me, naast het ontwerpen, ook op andere manieren met de architectuurpraktijk bezig te houden. In mijn werk kan ik die verbreding gelukkig goed vinden, en door me aan te sluiten bij Jong FASadE hoop ik mezelf ook daarbuiten te ontwikkelen. Als Brabander die pas recent verhuisd is naar Amersfoort zie ik het bovendien als een mooie kans om de stad te leren kennen en nieuwe contacten op te doen.

Vinden al de projecten waar je aan werkt zich plaats in en rondom de Randstad of is je werk soms nog te linken aan je Brabantse roots?

Momenteel werk ik aan het ontwerp voor een nieuw woongebouw in de Eindhovense wijk Strijp-S. Voor mij is dat een heel bijzonder project om aan te werken, omdat ik tijdens mijn studie jarenlang op Strijp-S heb gewoond. Ik ken die plek ontzettend goed, en hij heeft veel betekenis voor mij. Hoe speciaal is het om daar nu zelf een toevoeging aan te mogen doen!

Heb je een specifieke interesse binnen je vakgebied waar je anderen graag meer over verteld? 

Door mijn afstudeeronderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven, ben ik bijzonder geïnteresseerd in appartementen en woningplattegronden. Woningen worden in de praktijk vaak ontworpen om kosten en opbrengsten te optimaliseren. De taak van de architect is om met dat rationele vertrekpunt te zoeken naar fijne, bruikbare en vooral ook plezierige oplossingen. Uiteindelijk zijn het de voor een belangrijk deel de woningplattegronden die ervoor zorgen dat een huis voor bewoners een thuis kan worden om van te houden. 

FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!