Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Leer Jong FASadE kennen: Sadaf Hassan Zada

Na haar bachelor Architectural Engineering aan de Ajman University in Dubai volgt Sadaf nu de master Architectuur en Techniek aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Onlangs is ze begonnen met haar baan als technisch ontwerper bij AGNOVA Architecten in Amersfoort. 

Sinds oktober 2023 zit je bij Jong FASadE. Wat is de reden dat je Jong FASadE bent komen versterken?

Ik wilde mijn netwerk in de architectuur uitbreiden, meer mensen leren kennen en meer te weten komen over de Nederlandse bouwpraktijk. 

Waarom heb je voor het vakgebied Architectuur gekozen?

De interesse in de verbinding tussen natuur en ruimte heeft mijn belangstelling voor architectuur gewekt. Met mijn werk zou ik willen bijdragen aan de stad van de toekomst. Ooit hoop ik mijn eigen complex sociale huurwoningen te ontwerpen. Het water zal daarin een belangrijke plek innemen, dat is niet alleen mooi maar het hoort ook bij de stad en bij het leven.

Hoe heb je de verhuizing naar een land met een heel ander klimaat ervaren?

Verhuizen van een extreem droge en warme omgeving naar het koele Amersfoort, waar de aanwezigheid van water haast vanzelfsprekend is niet alleen een enorme overgang, het vormt het ook een bron van inspiratie. Geboren in Afghanistan weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om het water te koesteren en er zuinig mee om te gaan. In het begin was ik nog blij als het regende, maar inmiddels ben ik juist blij als het warm en zonnig is!

Je bent vanuit FASadE geïnterviewd voor de tentoonstelling De Stad en het Water, die te zien is in museum Flehite van 6 juli t/m 10 nov. Kun je daar iets over zeggen?

Het interview door Erik van Marissing en het portret door Rufus de Vries maakt deel uit van een serie van vijf bewoners die vertellen welke rol het water in de leefomgeving voor hen speelt. Ik vertel over een plek met water die me inspireert en waarom water zo belangrijk is voor de stad. Ook ga ik in op hoe ik van mijn culturele achtergrond gebruik wil maken bij stadsontwerp met water. 

Het volledige interview met Sadaf is vanaf 5 juli te lezen en bezoeken in de tentoonstelling 'De Stad en het Water' in Museum Flehite. Hier kun je ook vier andere interviews lezen over mensen die wonen aan het water. 

FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!