Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap
Foto: Dirk Verwoerd

Lezing Volksuniversiteit: De Menselijke Maat

FASadE heeft een routekaart langs structuralistische gebouwen in Amersfoort, Leusden en Hoevelaken opgesteld. In navolging hiervan organiseert de Volksuniversiteit op 16 september om 20.00 uur een lezing over De Menselijke Maat, Structuralisme in Amersfoort, Leusden en Hoevelaken door Johan Galjaard. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Volksuniversiteit Amersfoort

De jaren ’60 en ’70 van de 20e eeuw waren een tijd van vernieuwing en emancipatie. Als reactie op de vaak eenvormige woningproductie van na de tweede wereldoorlog vroegen architecten om meer aandacht voor kleinschaligheid en andere vormen van wonen en werken. De menselijke maat werd een belangrijk thema in de bijbehorende architectuurstroming, het structuralisme. Amersfoort en omgeving kent daarvan een groot aantal voorbeelden die de moeite van een nadere beschouwing waard zijn. Johan Galjaard zal in de lezing ingaan op deze bijzondere voorbeelden.

Foto: Dirk Verwoerd
COVID 19 en FASadE
COVID - 19 en FASadE / Lees meer
De COVID-19 crisis raakt iedereen. Met een aangepast programma blijft FASadE inspireren. Gezien de huidige ontwikkelingen laat FASadE programma alleen doorgang vinden als de 1,5m afstand goed gehandhaafd kan worden. Op eigen gelegenheid kun je op stap gaan met de architectuurroutekaarten langs het werk van stadsarchitecten C.B. van der Tak of D. Zuiderhoek. Binnenkort is er de Spiegelexpeditie.