Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Masterclass Baksteen 2022 'Baksteen als gezicht van de stad'

Schrijf je nu in voor de KNB MasterClass Baksteen 2022! Tijdens de 18e editie van de masterclass leer je de ontwerpmogelijkheden met baksteen doorgronden met behulp van de kennis en ervaring van de masters Floris Cornelisse (Happel Cornelisse Verhoeven) Lieven Nijs (BLAF-architecten en Universiteit Gent) en Michiel van Hunen (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed). Moderator is Jan Peter Wingender, OFFICE WINHOV.

donderdag 22 september 2022
10.00 – 16:00 uur
locatie: Stad van Cahen, Amersfoort
deelname: €45,- per persoon

Een rondleiding langs de tentoonstelling BRICK van Kunsthal KADE, inclusief een door FASadE begeleide stadswandeling langs bijzondere bakstenen en gerealiseerde folly’s in de stad Amersfoort, vormt onderdeel van het middagprogramma. Speciaal voor de tentoonstelling vroeg Kunsthal KAdE zeven makers een folly van baksteen te ontwerpen.

Voor wie?
De Masterclass is voor architecten die meer kennis willen verkrijgen over baksteenmetselwerk en de architectonische toepassing ervan.

Programma
Het ochtendprogramma bestaat uit presentaties door de ‘masters’ en discussies rond het thema Baksteen als gezicht van de stad. Baksteen hoort bij Nederland en bepaalt op veel plaatsen de sfeer en inrichting van onze leefomgeving. De gevel vormt daarbij een belangrijk onderdeel. Hoe kan de historie van de stedelijke omgeving als inspiratiebron dienen bij de realisatie van nieuwe gebouwen en wijken? En wat kunnen we daarbij leren van het ontwerp en de detaillering van de baksteengevels?

De tentoonstelling Brick appelleert aan de behoefte van de bouwende mens. Op zoek naar veiligheid en schoonheid. Het laat de bijzondere aspecten zien van het bouwmateriaal baksteen en toont werk van architecten, kunstenaars en ontwerpers. De schoonheid en zeggingskracht van baksteen in al zijn verschijningsvormen, kleurvarianten, herhalingen, metselverbanden en voegvariaties.

Deelname
De kosten voor deelname (inclusief lunch, borrel en rondleiding expositie) bedragen € 45,- excl. BTW. Inschrijven kan via de website van KNB. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Baksteen als gezicht van de stad

donderdag 22 september 2022
10.00 – 16:00 uur
locatie: Stad van Cahen, Amersfoort

FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!