Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Tentoonstellingen 'Ode aan het Landschap'

Mondriaanhuis - t/m 31 oktober 2021
Het Nederlandse landschap is al eeuwenlang een bron van inspiratie voor kunstenaars. Ook Piet Mondriaan had veel oog voor de natuur om zich heen. Hoewel hij vooral bekend is geworden met zijn abstracte composities, schilderde hij aan het begin van zijn loopbaan vooral landschappen. Een aantal van zijn vroege werken is t/m 31 oktober 2021 te zien in het Mondriaanhuis. Zij gaan de dialoog aan met werk van Suus Kooijman, John Konijn  en Frans Kanters. Drie hedendaagse kunstenaars uit de regio Amersfoort, die ieder op geheel eigen wijze het landschap rond de Amersfoortse Eem hebben vastgelegd.

Museum Flehite - t/m 26 september
Ook in de exposite 'Over velden en wegen' is werk te zien van oude meesters en hedendaagse kunstenaars. Museum Flehite richt de aandacht op de diversiteit van het landschap in Nederland in het algemeen, en rond Amersfoort in het bijzonder. Met een veelzijdige tentoonstelling van landschapschilder- en -tekenkunst toont het museum de prachtige natuur die Nederland rijk is. ‘Over velden en wegen’ begint in de achttiende eeuw, maar ook de landschapskunst van daarna komt uitgebreid aan de orde. Een kleurrijk ensemble Nederlandse landschappen. 

Fragment van Fragment 'Der Feldweg' door Armando 2017 Fragment van 'Opklapbrug in een weiland' 1903 door Piet Mondriaan
FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!