Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Tentoonstellingen 'Ode aan het Landschap'

Mondriaanhuis - t/m 31 oktober 2021
Het Nederlandse landschap is al eeuwenlang een bron van inspiratie voor kunstenaars. Ook Piet Mondriaan had veel oog voor de natuur om zich heen. Hoewel hij vooral bekend is geworden met zijn abstracte composities, schilderde hij aan het begin van zijn loopbaan vooral landschappen. Een aantal van zijn vroege werken is t/m 31 oktober 2021 te zien in het Mondriaanhuis. Zij gaan de dialoog aan met werk van Suus Kooijman, John Konijn  en Frans Kanters. Drie hedendaagse kunstenaars uit de regio Amersfoort, die ieder op geheel eigen wijze het landschap rond de Amersfoortse Eem hebben vastgelegd.

Museum Flehite - t/m 26 september
Ook in de exposite 'Over velden en wegen' is werk te zien van oude meesters en hedendaagse kunstenaars. Museum Flehite richt de aandacht op de diversiteit van het landschap in Nederland in het algemeen, en rond Amersfoort in het bijzonder. Met een veelzijdige tentoonstelling van landschapschilder- en -tekenkunst toont het museum de prachtige natuur die Nederland rijk is. ‘Over velden en wegen’ begint in de achttiende eeuw, maar ook de landschapskunst van daarna komt uitgebreid aan de orde. Een kleurrijk ensemble Nederlandse landschappen. 

Fragment van Fragment 'Der Feldweg' door Armando 2017 Fragment van 'Opklapbrug in een weiland' 1903 door Piet Mondriaan
COVID 19 en FASadE
COVID - 19 en FASadE / Lees meer
De COVID-19 crisis raakt iedereen. Met een aangepast programma blijft FASadE inspireren. Gezien de huidige ontwikkelingen laat FASadE programma alleen doorgang vinden als de 1,5m afstand goed gehandhaafd kan worden. Op eigen gelegenheid kun je op stap gaan met de architectuurroutekaarten langs het werk van stadsarchitecten C.B. van der Tak of D. Zuiderhoek. Binnenkort is er de Spiegelexpeditie.