Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap
Foto: Dirk Verwoerd

Podcast met Herman Hertzberger over Structuralisme

In het kader van het project Structuralisme in Amersfoort, Leusden en Hoevelaken is Herman Hertzberger geinterviewd door Irene Edzes, programmamaker van FASadE. Het gesprek vond plaats in april 2021 op het architectenbureau AHH in Amsterdam. Over structuralisme, participatie, inspiratie, de woningopgave, de vloek van het neo-liberalisme en het belang van experimenteren. Het interview is te zien en te beluisteren op de tentoonstelling, maar ook hier. Lukt het niet om onderstaande filmopname te openen, probeer het dan in een andere browser dan lukt het vaak wel.

De livestream van het architectuurcafe van 8 september 2021 met Herman Hertzberger en Abel Blom over de toekomst van jong erfgoed is hier terug te zien. 

De tentoonstelling "Structuralisme in Amersfoort, Leusden en Hoevelaken" was te zien van 2 t/m 19 september 2021 in het Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof in Amersfoort. Met prachtige foto's van architectuurfotograaf Dirk Verwoerd.

Foto: Dirk Verwoerd Foto: Dirk Verwoerd Foto: Dirk Verwoerd
FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!