Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Tip: Publieksmanifestatie naar een autoluwe stadsring

Burgerinitiatief ‘Van Ring naar Park’ organiseert op 4 november om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) de Publieksmanifestatie ‘Naar een autoluwe Stadsring’. Gerenommeerde sprekers gaan in op de (wereldwijde) ontwikkelingen om de publieke ruimte weer terug te geven aan mens en dier en de positie van de auto terug te dringen. Een van de sprekers op de publieksmanifestatie is Patricia Kleijn, teammanager Stad & ontwikkeling Amersfoort en tevens lid van de programmaraad van FASadE.

De Kopgroep van het initiatief bestaat uit professionals, die als betrokken burgers van onze stad, de Stadsring willen herinrichten ten gunste van de burgers, het klimaat, de biodiversiteit en de economie. Er komt meer ruimte voor groen en blauw voor koelte op warme dagen, voor ontmoetingen, rust en recreatie. De ruimte voor de auto wordt teruggebracht zonder de bereikbaarheid van onze mooie binnenstad te beperken. De Stadsring vormt dan geen barriere meer tussen de binnenstad en de zuidelijke wijken en het stationsgebied. Het stadscentrum wordt daarmee tevens voorbereid op de ontvangst van een groter publiek.

De plannen zijn al met groot enthousiasme ontvangen door de bewoners en ondernemers van de binnenstad, door bedrijven rondom de binnenstad en door de politiek. Op de Publieksmanifestatie willen de initiatiefnemers de andere burgers van Amersfoort bereiken.

 

FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!