Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap
foto: Heleen Jonkman

Tip: Tentoonstelling Rietveld Raakt! door 033Fotostad

Wie was Gerrit Rietveld en wat is zijn invloed op architectuur, meubelontwerp en kunst vandaag de dag? 033Fotostad laat ons met de tentoonstelling 'Rietveld Raakt' kennismaken met de betekenis van het werk van Gerrit Rietveld. Hedendaagse ontwerpers tonen werk dat door Rietveld is geïnspireerd. 

Zo zijn collages te zien van Cor van der Meijden en recente foto’s van Arjan Bronkhorst.  Van Rietveldmeubelstukken zijn zowel originelen te zien (historische bruiklenen van het CollectieCentrum Nederland), als foto’s en replica’s van architect Ronald Willemsen. Koen van Eeckhoutte uit Amersfoort roept met zijn design op om na te denken over wat meubels eigenlijk zijn. Ook wordt op de tentoonstelling het werk getoond van de winnaars van de ontwerpwedstrijd ‘Redesign Rietveld’ voor architectuurstudenten van de TU Delft. Een mooi initiatief van M&H.

Natuurlijk kan De Zonnehof zelf niet ontbreken. Historische foto’s en objecten tonen het Paviljoen door de tijd. Rietveld leeft voort, soms direct zichtbaar en soms onverwacht, maar altijd verrassend en inspirerend.

Locatie: Het Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8 te Amersfoort
Datum: 1 juni t/m 16 juli 2023

foto: Heleen Jonkman Foto (fragment): Arjan Bronkhorst, Weelde van de eenvoud Redesign Rietveld
FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!