Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Tip: Tentoonstelling Rietveld Raakt! door 033Fotostad

Wie was Gerrit Rietveld en wat is zijn invloed op architectuur, meubelontwerp en kunst vandaag de dag? 033Fotostad laat ons met de tentoonstelling 'Rietveld Raakt' kennismaken met de betekenis van het werk van Gerrit Rietveld in het verleden, hoe het de tand des tijds doorstaat en hoe zijn werk hedendaagse ontwerpers en kunstenaars inspireert.

Collages van Cor van der Meijden, recente foto’s van Arjan Bronkhorst aangevuld met foto’s en replica’s van de Rietveldmeubelstukken van architect Ronald Willemsen (bewoner van het Rietveldpand aan de Erasmuslaan in Utrecht) en historische bruiklenen van het CollectieCentrum Nederland, zorgen voor een intense ‘aanraking’ met de gebouwen van Rietveld, zowel buiten als binnen. Bezoekers krijgen de kans om van dichtbij meubelontwerpen van Rietveld te bekijken en hoe ze kunstenaars hebben geraakt. Koen van Eeckhoutte uit Amersfoort geeft zijn antwoord: design met kunst om over na te denken wat meubels eigenlijk zijn. Ook is het werk van de winnaars van de ontwerpwedstrijd ‘Redesign Rietveld’ voor architectuurstudenten van de TU Delft te zien.

Natuurlijk kan De Zonnehof zelf niet ontbreken. Historische foto’s en objecten van het paviljoen lichten de waarde van dit gebouw uit. Rietveld leeft voort, soms direct zichtbaar en soms onverwacht, maar altijd verrassend en inspirerend; door rond te lopen in de Zonnehof word je eigenlijk zelf deel van de expositie.

Locatie: Het Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8 te Amersfoort
Datum: 1 juni t/m 16 juli 2023

Foto (fragment): Arjan Bronkhorst, Weelde van de eenvoud Redesign Rietveld
FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!