Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Schurend Paradijs - stad en land in transitie

Een mooie avond met volop ruimte voor gesprek, dat beoogt het architectuurcafe op woensdag 9 maart met LOLA Landscape Architects en prof. dr. Sanda Lenzholzer. Zij tonen ons vergezichten op het landschap en de stad. Wat zijn knelpunten in het ontwerpen aan stadsklimaat?

De avond wordt georganiseerd door FASadE in samenwerking met Kunsthal KAdE. Directe aanleiding is de tentoonstelling 'Schurend Paradijs' die van februari 2022 te zien is in Kunsthal KAdE. In de grote zaal van Kunsthal KAdE ontwerpt LOLA Landscape Architects een straattuin die letterlijk uit de stoeptegels barst. Met deze tuin verkent het ontwerpbureau de manier waarop de natuur, als onstuitbare kracht, de stad herovert. Peter Veenstra en Brigitta van Weeren spreken over de installatie en de visie die zij delen op ontwerpen aan de stad en het landschap.

Sanda Lenzholzer is hoogleraar landschapsarchitectuur aan de Wageningen Universiteit en schrijver van het boek 'Het weer in de stad. Hoe ontwerp het stadsklimaat bepaalt'. Lenzholzer pleit voor het integraal oppakken van klimaatgerelateerde ontwerpbeslissingen. “Klimaatadaptatie is maar één thema, net als mobiliteit en energietransitie. Als je het goed aanpakt, kunnen stadsklimaat en energietransitie elkaar versterken.”

Datum: woensdag 9 maart 2022
Tijd: aanvang 18.00 uur
Locatie: KAdECafe, Eemplein 75 Amersfoort
Duur lezingen: 18 - 20 u
Entreetickets à €5,00: verkrijgbaar via onderstaande knop (tickets Kunsthal KAdE en maaltijd zijn niet inbegrepen bij het entreeticket)

Koop hier je entreeticket!

De avond begint vroeg, zodat bezoekers tussen 16u en 17u de tentoonstelling 'Schurend Paradijs' in Kunsthal KAdE kunnen bezoeken. Van 17u - 18u kan je bij het KAdECafé voor €12,50 genieten van huisgemaakte soep met brood en een paradijselijke salade en is er gelegenheid om eens lekker bij te praten met (collega-)ontwerpers, Jonge Honden en andere bezoekers. Eet je ook mee? Geef dat dan voor 7 maart aan door een ticket te kopen via onderstaande knop. Laat het ons even weten als er rekening gehouden moet worden met allergieën! Dit kan door een mailtje te sturen naar info@fasade.nl.

Ja, ik eet mee!

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Kunsthal KAdE. Er is voor deze avond geen gereduceerd tarief.
FASadE werkt met de toegangscontrole via de door de overheid verplichte CoronaCheck-app en legitimatie.

De tentoonstelling en het architectuurcafe maken onderdeel uit van het programma 'Het feest van de Verbeelding' dat in het kader van de 150e geboortedag van Piet Mondriaan in Amersfoort stadbreed plaats vindt.


bron: https://lola.land bron: Het weer in de stad
FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!