Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Schurend Paradijs - stad en land in transitie

Dit architectuurcafeis georganiseerd in het kader van Mondriaan 150. In 2022 is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan in Amersfoort werd geboren. Dat viert de stad met een Feest van de verbeelding. Tentoonstellingen, theatervoorstellingen, outdoor activiteiten en nog veel meer. Kijk voor meer informatie op mondriaan150.nl

Tijdens het architectuurcafe van woensdag 9 maart kwamen LOLA Landscape Architects en prof. dr. Sanda Lenzholzer aan het woord. 

De avond is georganiseerd door FASadE in samenwerking met Kunsthal KAdE. Directe aanleiding is de tentoonstelling 'Schurend Paradijs' die te zien is in Kunsthal KAdE. In de grote zaal van Kunsthal KAdE ontwierp LOLA Landscape Architects een straattuin die letterlijk uit de stoeptegels barst. Met deze tuin verkent het ontwerpbureau de manier waarop de natuur, als onstuitbare kracht, de stad herovert. Peter Veenstra en Brigitta van Weeren spreken over de installatie en de visie die zij delen op ontwerpen aan de stad en het landschap.

Sanda Lenzholzer is hoogleraar landschapsarchitectuur aan de Wageningen Universiteit en schrijver van het boek 'Het weer in de stad. Hoe ontwerp het stadsklimaat bepaalt'. Lenzholzer pleit voor het integraal oppakken van klimaatgerelateerde ontwerpbeslissingen. “Klimaatadaptatie is maar één thema, net als mobiliteit en energietransitie. Als je het goed aanpakt, kunnen stadsklimaat en energietransitie elkaar versterken.”

Adriana Nichting maakte een mooi visueel verslag van de avond.

 
bron: https://lola.land bron: Het weer in de stad
FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!