Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

De Takketoer

Op zoek naar een leuke, culturele Amersfoortse buitenactiviteit deze herfst? FASadE heeft de Takketoer samengesteld: een architectuurroute voor jonge mensen langs bijzondere oude gebouwen van stadsarchitect C.B. van der Tak.

De tour is opgenomen in een opdrachtboekje voor kinderen uit groep 7/8 en is op eigen gelegenheid en coronaproof, in klein groepsverband te fietsen. De route leidt onder andere langs het bekende voormalige Gymnasiumgebouw en de Meisjesschool, maar ook langs woningbouw. Op speelse wijze leren kinderen kijken naar architectuur en gaan ze het handschrift van de architect herkennen. Ook wordt bondig wat cultuurhistorische achtergrond meegegeven.

Speciaal voor het Voortgezet Onderwijs heeft FASadE een apart document opgesteld met opdrachten bij de Takketoer. Dit wordt op aanvraag gratis beschikbaar gesteld. 

De Takketoer zit in een zakje dat met een koordje om de nek handig mee kan worden genomen. In het zakje zit ook een krijtje en een potloodje. Het is voor €2,50 per stuk te verkrijgen bij FASadE, in het Rietveldpaviljoen en bij de VVV. Meer informatie: info@fasade.nl. Voor volwassenen is er de Van der Tak-routekaart

De Van der Tak-routekaart en Takketoer zijn tot stand gekomen door financiële ondersteuning van: kfHeinfonds, gemeente Amersfoort, Prins Bernhard Cultuurfonds, studioWA!, Bouw-en restauratiebedrijf Van de Burgt & Strooij en de vrienden van BOEi. Grafisch ontwerp: Studio Jesse, tekst en redactie: Lud'arte

                

FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!