Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap
Foto: Dirk Verwoerd

Tentoonstelling Structuralisme in Amersfoort, Leusden, Hoevelaken

De tentoonstelling "Structuralisme in Amersfoort, Leusden en Hoevelaken" is te zien in de periode 2 t/m 19 september (van donderdag tot en met zondag ) in het Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof in Amersfoort. Prachtige foto's worden getoond van architectuurfotograaf Dirk Verwoerd. De tentoonstelling duurt maar kort, dus mis hem niet!

Met Structuralisme wordt een architectuurperiode aangeduid die vanaf de jaren ’60 markante gebouwen en buurten heeft voortgebracht. Vaak zijn deze opgebouwd uit kleinere delen, die in geometrische patronen samen een structuur vormen. In en rond Amersfoort staan landelijk en zelfs internationaal bekende projecten uit deze periode. De tentoonstelling illustreert het brede spectrum dat het structuralisme omvat: van zakelijk kantoor tot romantisch paleisje. Daarnaast plaatst de tentoonstelling de lokale projecten in een breder perspectief.

FASadE nodigt u van harte uit om de tentoonstelling te komen bezoeken. 

FASadE organiseert de tentoonstelling in samenwerking met 033fotostad.In het Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof 8 in Amersfoort, ben je tussen 3 en 19 september van donderdag tot en met zondag vanaf 12.00 uur van harte welkom. Vooralsnog wel van te voren te reserveren via 'Boek je bezoek' op de website 033fotostad.com. Indien er plaats is kun je ook ter plekke registreren. Bij de tentoonstelling is een architectuurroutekaart verkrijgbaar en een magazine. De getoonde fotowerken zijn bovendien te koop. Als u kunt aantonen dat u bewoner bent van een gefotografeerde woning krijgt u 15% korting op de aanschafprijs. Het magazine kost €7,50 (exclusief verzendkosten) en kunt u bestellen door een bericht te sturen naar info@fasade.nl.

Dankzij financiële bijdragen van het kfHeinfonds, gemeente Amersfoort, Gemeente Leusden, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB fonds en de vrienden van BOEi konden routekaart en magazine worden gerealiseerd. Aan de tentoonstelling droegen bij: AS Creation en COLLECTED.

De Volksuniversiteit organiseert op 16 september een lezing over Structuralisme door Johan Galjaard. En tijdens het weekend van Open Monumentendag (11 en 12 september) wordt een aantal fietstochten georganiseerd door FASadE onder begeleiding van een gids. Mogelijkheid om hiervoor aan te melden volgt binnenkort.

Foto: Dirk Verwoerd Foto: Dirk Verwoerd Foto: Dirk Verwoerd
FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!