Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

TIP: De Keistad in LEGO t/m 25 februari in Museum Flehite

René Vos is een drukbezette Amersfoortse tandarts met een passie voor LEGO. Om tot rust te komen bouwt hij in zijn vrije tijd gebouwen uit het historisch centrum van Amersfoort in miniatuur van LEGO blokjes. Dat hier enorm veel tijd en geduld voor nodig is, zal niemand verbazen. Maar dit alles doet hij ook zonder bouwpakket of handleiding. Puur op basis van foto's, prenten en geheugen bouwt hij erop los. 

Al dit harde werk wordt beloond met een tentoonstelling van zijn mooiste miniatuurkunstwerken zoals: de Koppelpoort, Tinnenburg, het oude stadhuis aan de Hof en het huis van Cohen. 

De tentoonstelling 'De Keistad in LEGO' is te zien vanaf 9 december tot en met 25 februari in Museum Flehite. 

Wil je zelf ook Amersfoort in het klein bouwen? Stichting Flehite Publicaties en de Oudheidkundige Vereniging Flehite hebben samen met LEG Op maatje een unieke en gelimiteerde bouwset gemaakt: de skyline van Amersfoort in originele LEGO® blokjes. Te bestellen op: Flehite Webshop 

Bouwpakket Amersfoort Skyline in LEGO
FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!