Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Tip: Fototentoonstelling 'Ode aan de stad' in het Rietveldpaviljoen

Van 10 november t/m 11 december 2022 is de tentoonstelling 'Ode aan de Stad' door 033Fotostad te zien in het Rietveldpaviljoen. Zilveren camera winnaar Bram Petraeus (1987) fotografeerde het Amersfoort van nu; een uitdijende stad in transitie. Rob Gerritsen (1951) neemt ons mee naar de rafelranden van Amersfoort, plekken rond de stad, die de meesten wel van naam kennen maar waar ze nooit zijn geweest. Bas Losekoot (1979) reageert met zijn foto’s op het Amersfoort van Bram en Rob. Hij laat ons zien hoe mensen leven in megasteden zoals New York, São Paulo, Seoul, Mumbai, Hong Kong, London, Lagos en Istanbul.

De gedroomde stad
En dan is er de gedroomde stad. Door de eeuwen heen hebben architecten, kunstenaars, bestuurders en stedenbouwkundigen geprobeerd zo’n ideale stad vorm te geven. Stedenbouwkundige Johan Galjaard verzamelde zijn ideale ‘’Stadsgezichten’’. Ze zijn te zien op een groot scherm.

Stadsbouwprijs Amersfoort 2022
Alle inzendingen voor de Stadsbouwprijs Amersfoort 2022 zijn tijdens Ode aan de Stad te zien in het Rietveldpaviljoen. De winnende projecten zijn uitgelicht.

Ontmoet de fotografen
Wil je meer weten over de exposanten en hun werk? Ontmoet ze tijdens speciale Meet & Greets.
De foto’s van Bram Petraeus en Rob Gerritsen zijn ook opgenomen in twee nieuwe boeken van uitgeverij Spitwerk. Ze worden gepresenteerd tijdens de opening op zondag 13 november. Houd de website en sociale media in de gaten voor de data.

De foto’s van Bram Petraeus en Rob Gerritsen zijn ook opgenomen in twee nieuwe boeken van uitgeverij Spitwerk.

Fotofragment: Rob Gerritsen Fotofragment: Bram Petraeus
FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!