Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap
Anna Belleforte

Tip: 'Vrouwen en de gebouwde omgeving' lezing Belleforte

Kunstenaar Anne Belleforte geeft in aanloop van de Dag van d Architectuur een lezing in Bibliotheek het Eemhuis: 'Vrouwen en de gebouwde omgeving'. Deze lezing gaat over de onzichtbaarheid van vrouwen in de stad. Al eeuwenlang worden ontwerpvraagstukken en ruimtelijke ordening vooral vanuit een mannelijk perspectief benaderd. Dit heeft consequenties voor de andere helft van de wereldbevolking. Belleforte presenteert voorbeelden over hoe vrouwen zich verhouden tot de bebouwde omgeving en openbare ruimte. Anna Belleforte is kunstenaar en opgeleid als kunsthistoricus en monumentenzorger.

Datum: zondag 11 juni 2023
Tijd: 14.00 uur - 16.00 uur.
Locatie: Bibliotheek Het Eemhuis, Eemplein 71 te Amersfoort
Toegang: Toegang is gratis

Wel graag   aanmelden 


Tentoonstelling - Follow the maps

Van 2 juni tot en met 30 augustus zijn de kunstwerken van Anna Belleforte te zien in het Eemhuis op de 2e en 3e omloop en in de Espressobar. Toegang is gratis. De kunst van Anna Belleforte verbeeldt gebouwen en ruimtes die zowel vertrouwd als onwerkelijk aanvoelen. Haar architectonische beeldtaal ontleent zij aan observaties en herinneringen aan uiteenlopende landen. Op afstand oogt het realistisch maar van dichtbij zie je dat het is opgebouwd met oud papier – vaak landkaarten. Kom mee op reis!

Anna Belleforte voor haar werk Verkeerslicht Sophie in Amersfoort (2000, gemaakt door Vialis). Jane – fabric & thread, 70x23cm, Anna Belleforte
FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!