Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

TIP: Symposium Kunst in de Openbare Ruimte van Amersfoort

Amersfoort werkt aan een grote stadsuitbreiding aan de noordwestzijde van de stad: ‘Langs Eem & Spoor'. De uitbreiding neemt enkele decennia in beslag. Het deelgebied ‘Kop van Isselt’ krijgt nu als eerste vorm. Maar er ontbreekt nog een bijpassende culturele strategie voor dit gebied. Dat roept een diversiteit aan vragen op. Zoals: wat vraagt de beeldende kunst in de openbare ruimte vandaag de dag maar zeker ook morgen? Welke associaties moet het oproepen? Wat voegt het toe? Wie worden de kunstenaars en wie bepaalt dat.
Veel vragen, waar dit symposium samen met u en andere genodigden en met gerenommeerde sprekers en inleiders een antwoord op probeert te vinden.  

Waar:                  het Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8
Wanneer:           25 oktober 13.30u
Aanmelden:       033artinspace@gmail.com
Meer informatie

Het symposium wordt mogelijk gemaakt door initiatiefnemer Stichting Open Oog met medewerking van de Gemeente Amersfoort.

FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!