Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Vakjury kiest winnaars Amersfoortse Stadsbouwprijs 2020-2021

De vakjury voor de Stadsbouwprijs Amersfoort is afgestemd op de multidisciplinaire strekking van de prijs en is in 2020-2021 als volgt samengesteld door het ABC, het architectuurcentrum van Haarlem: voorzitter Gabriël Verheggen, directeur van het ABC architectuurcentrum van Haarlem, Willem Hein Schenk, stadsarchitect van Haarlem, Hanneke Kijne, landschapsarchitect en eigenaar van MORE-landscape, Gerrie Blok, regiomanager Ymere, Peter Rutten, architect en eigenaar pr architectenburo. De jurering vond vanwege de Corona-maatreglen op bijzondere wijze plaats, waarbij de winnaars unaniem zijn verkozen.

 

Ging het filmpje te snel? Hier kun je rustig de projecten nog eens bekijken, de vakjurering betrof alleen de genomineerden.

Jurering en juryrapport
Naar aanleiding van de vakjurering heeft FASadE een juryrapport Stadsbouwprijs Amersfoort 2020 opgesteld. Hierin wordt de beoordeling van de verschillende projecten nader toegelicht. Het rapport eindigt met een aanbeveling van de vakjury.

FASadE feliciteert de winnaars van harte en dankt iedereen die projecten heeft ingezonden.

COVID 19 en FASadE
COVID - 19 en FASadE / Lees meer
De COVID-19 crisis raakt iedereen. Met een aangepast programma blijft FASadE inspireren. Gezien de huidige ontwikkelingen laat FASadE programma alleen doorgang vinden als de 1,5m afstand goed gehandhaafd kan worden. Op eigen gelegenheid kun je op stap gaan met de architectuurroutekaarten langs het werk van stadsarchitecten C.B. van der Tak of D. Zuiderhoek. Binnenkort is er de Spiegelexpeditie.