Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Vakjury kiest winnaars Amersfoortse Stadsbouwprijs 2020-2021

De vakjury voor de Stadsbouwprijs Amersfoort is afgestemd op de multidisciplinaire strekking van de prijs en is in 2020-2021 als volgt samengesteld door het ABC, het architectuurcentrum van Haarlem: voorzitter Gabriël Verheggen, directeur van het ABC architectuurcentrum van Haarlem, Willem Hein Schenk, stadsarchitect van Haarlem, Hanneke Kijne, landschapsarchitect en eigenaar van MORE-landscape, Gerrie Blok, regiomanager Ymere, Peter Rutten, architect en eigenaar pr architectenburo. De jurering vond vanwege de Corona-maatreglen op bijzondere wijze plaats, waarbij de winnaars unaniem zijn verkozen.

 

Ging het filmpje te snel? Hier kun je rustig de projecten nog eens bekijken, de vakjurering betrof alleen de genomineerden.

Jurering en juryrapport
Naar aanleiding van de vakjurering heeft FASadE een juryrapport Stadsbouwprijs Amersfoort 2020 opgesteld. Hierin wordt de beoordeling van de verschillende projecten nader toegelicht. Het rapport eindigt met een aanbeveling van de vakjury.

FASadE feliciteert de winnaars van harte en dankt iedereen die projecten heeft ingezonden.

FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!