Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Van Stoel tot Stadlezing door Marjolein van Eig - 25 mei

FASadE initieert de Van-Stoel-tot-Stadlezing. Het is geïnspireerd op het gloedvolle betoog dat architect Jaap Bakema op de nationale televisie hield in de jaren ’60 over mensen en ruimte in zijn populaire televisiecursus Van stoel tot Stad. Zijn pleidooi om de verstedelijking te verzoenen met de menselijk maat is nog altijd actueel en blaast FASadE nieuw leven in!

De Rotterdamse architect Marjolein van Eig realiseert architectuur op kleine maar ook grote schaal. Haar werk is meermaals onderscheiden. Ze publiceerde het boek ‘het detail’ dat mensen aanzet om met meer aandacht te kijken naar de gebouwde omgeving. Marjolein is dan ook bij uitstek geschikt om de eerste FASadE Van-Stoel-tot-Stadlezing te geven in Amersfoort.

Programma (onder voorbehoud):
19:30 - 20:00 uur Ontvangst met koffie/ thee en muzikale begeleiding
20.00 - 20.10 uur Introductie en welkom
20.10 - 21.00 uur Lezing Marjolein van Eig
21.10 - 22.00 uur Borrel met muzikaal optreden

Datum: donderdag 25 mei
Tijd: 19.30 uur - 22.00 uur
Locatie: Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8 Amersfoort
Toegang is gratis, maar vanwege de beperkte capaciteit van het Rietveldpaviljoen wel graag vooraf aanmelden door een ticket te reserveren via onderstaande link:

Reserveer hier uw gratis ticket

foto: Riccardo de Vecchi foto: Sebas van Damme foto: Marjolein van Eig
FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!