Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap
foto: Ewerdt Heideman Smulders AV

Van Stoel tot Stadlezing door Marjolein van Eig - 25 mei

FASadE initieert de Van-Stoel-tot-Stadlezing. Het is geïnspireerd op het gloedvolle betoog dat architect Jaap Bakema op de nationale televisie hield in de jaren ’60 over mensen en ruimte in zijn populaire televisiecursus Van stoel tot Stad. Zijn pleidooi om de verstedelijking te verzoenen met de menselijk maat is nog altijd actueel. FASadE blaast het pleidooi nieuw leven in!

De Rotterdamse architect Marjolein van Eig realiseert architectuur op kleine maar ook grote schaal. Haar werk is meermaals onderscheiden. Ze publiceerde het boek ‘het detail’ dat mensen aanzet om met meer aandacht te kijken naar de gebouwde omgeving. Marjolein is dan ook bij uitstek geschikt om de eerste FASadE Van-Stoel-tot-Stadlezing te geven in Amersfoort. In de columns die Van Eig schrijft voor architectenweb geeft ze duiding aan de actuele architectuurpraktijk. Hierin kijkt ze vanuit het verleden naar de toekomst, waarin de transitie naar nieuwe bouwtechnieken een steeds grotere rol gaat spelen.

Programma:
19:30 - 20:00 uur Ontvangst met koffie/ thee en muzikale begeleiding
20.00 - 20.10 uur Introductie en welkom
20.10 - 21.00 uur Lezing Marjolein van Eig
21.10 - 22.00 uur Borrel met muzikaal optreden door Music Air

Datum: donderdag 25 mei
Tijd: 19.30 uur - 22.00 uur
Locatie: Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8 Amersfoort

Het boek 'Het Detail' is na afloop van de lezing verkrijgbaar (€30,-) en kan door Marjolein gesigneerd worden.

foto: Ewerdt Heideman Smulders AV fotofragment: Sebas van Damme
FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!