Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap
Foto: Ewerdt Heideman

Terugkijken: Verkiezingsdebat 'De strijd om de ruimte'

Wat voor stad moet Amersfoort zijn en worden? Welke identiteit streven we na? Amersfoort staat voor grote opgaven, die een belangrijke ruimtelijke impact hebben op de stad. Hoe blijft de woningmarkt toegankelijk en divers? Op welke manier houden we de stad toegankelijk voor iedereen? Weerspiegelt het nieuwe stadhuis de ambities van het stadsbestuur? Wie voert regie op het ruimtebeslag van de warmtetransitie? 

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gaan gemeenteraadsleden in debat over belangrijke onderwerpen op het vlak van Ruimtelijke Ordening. Journalist Kees Hoogendijk van RTV Utrecht leidt het gesprek met raadsleden van de grote Amersfoortse politieke partijen. Na iedere ronde maakt hij met Emma Heinhuis de balans op. Vanwege de onzekerheid rond de Corona-maatregelen zijn de debatrondes opgenomen, helaas niet met publiek. 

Radiodebatten RTV Utrecht
Vanaf maandag 28 februari debatteren iedere doordeweekse avond twee lijsttrekkers uit Amersfoort of Leusden over thema's die de campagnes domineren. De radiodebatten worden live uitgezonden op De Golfbreker en online gestreamd via RTV Utrecht, Stad Amersfoort, de Stadsbron en Bibliotheek Eemland.

Overige verkiezingsdebatten in Amersfoort:
Terugkijken: Verkiezingsdebat ‘Duurzaamheid’ in Het Eemhuis

Woensdag 9 maart: Verkiezingsdebat ‘Mobiliteit en duurzaamheid’ in De Observant

Maandag 14 maart: Verkiezingsdebat ‘Economische vitaliteit en culturele schaalsprong’ in het KAdECafé

Foto: Ewerdt Heideman Foto: Ewerdt Heideman
FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!