Rietveldpaviljoen: Salon '18

Het Rietveldpaviljoen uit 1959 is een van de belangrijkste latere werken van architect Gerrit Rietveld (1888-1964). Rietveld ontwierp het gebouw destijds als tentoonstellingsruimte en meer dan vijftig jaar was het dit hét centrum voor moderne kunst in Amersfoort. Van 13 oktober 2018 t/m 6 januari 2019 keert het Rietveldpaviljoen weer terug naar zijn oorspronkelijke functie voor Salon ’18/ Amersfoort -Utrecht.

Een pluche konijn, verwerkt in een schilderij, een installatie van elektrabuizen, 3D-geprinte sculpturen, een wanddecoratie van bonte kostuums en nog veel meer actuele kunstwerken worden lijst aan lijst geëxposeerd in de tentoonstelling 'Salon ’18 / Amersfoort – Utrecht'.

De tentoonstelling is van 13 oktober t/m 6 januari te zien in het Rietveldpaviljoen Zonnehof in Amersfoort. Het curatorenteam van Kunsthal KAdE, Museum Flehite en gastcurator Carolien de Boer van gemeente Utrecht selecteerde een grote diversiteit aan kunstenaars. Van jong talent tot gevestigde orde, beeldhouwers, keramisten, schilders, fotografen en videokunstenaars. De tentoonstelling geeft met deze verrassende verzameling een beeld van wat er momenteel speelt op het gebied van autonome kunst in Utrecht en Amersfoort en omgeving. Lees meer.

 

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag van 11:00-17:00 uur, maandag gesloten.

Entreeprijzen

Volwassenen: € 8,-
CJP / studentenpas: € 5,-

Gratis:
Museumkaart
Kinderen en jongeren t/m 18 jaar
ICOM
Rembrandtpas
Leden van de Oudheidkundige Vereniging Flehite (OVF)
Vrienden van Museum Flehite

Bereikbaarheid en parkeren

Bezoekadres:
Zonnehof 8 
3811 ND Amersfoort
T 033 – 7200890

Route en parkeren met de auto:
Plan uw route via Google Maps

In het centrum van Amersfoort bevinden zich diverse parkeergarages. De dichtsbijzijnde is Soeverein op de hoek Stadsring/Arnhemseweg (op enkele minuten loopafstand van het Rietveldpaviljoen). Voor een overzicht van alle parkeergarages zie de website van Parkeerservice Amersfoort.

Route met het openbaar vervoer:

Vanaf NS-station Amersfoort is het Rietveldpaviljoen prima te bereiken per bus. Stadsburg 8 (richting Schuilenburg) stopt bij de bushalte Zonnehof-West aan de Utrechtseweg, op enkele minuten loopafstand van het Rietveldpaviljoen. Daarnaast stoppen er meerdere stads- en streekbussen bij de iets verderop gelegen halte De Kei aan de Stadsring. Meer ov-informatie, inclusief reisplanner, vindt u op 9292.nl.

Toegang en parkeren voor minder validen:

Met een gehandicaptenparkeerkaart kan in Amersfoort geparkeerd worden in alle zones en op alle parkeerplaatsen met uitzondering van de parkeergarages. Binnen de gemeente Amersfoort mag bovendien, in afwijking van het landelijk beleid, worden geparkeerd op alle parkeerplaatsen in de vergunninggebieden en mag er tevens, zonder betaling, worden geparkeerd bij parkeermeters en -automaten.

Meer informatie over parkeren voor gehandicapten.