Rietveldpaviljoen: Plan uw bezoek

Alle informatie voor uw bezoek aan het Rietveldpaviljoen op een rij. Inclusief rondleidingen, educatieprogramma en op maat toegesneden arrangementen. Tentoonstelling 'De Stijl voorbij. Gerrit Rietveld en de jaren vijftig.' is te zien van 16 september 2017 t/m 22 april 2018.

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag van 11:00-17:00 uur, maandag gesloten.

Openingstijden rond Paasdagen
Open: Eerste Paasdag, 11.00 – 17.00 uur.
Gesloten: Tweede Paasdag

Entreeprijzen

Tarieven individueel:

Regulier ticket   € 8,-
Museumkaart   € 6,-
Special: regulier ticket + publicatie €10,-
Special: regulier ticket + twee publicaties €14,-

Tarieven voor groepsbezoek, bedrijfsuitjes en scholen:

Voor groepen en rondleidingen gelden speciale tarieven. Wilt u de tentoonstelling met een grote of kleine groep bezoeken in aanwezigheid van een van onze rondleiders; een bedrijfsuitje organiseren of bent u geïnteresseerd in onze speciale arrangementen voor scholen?

Neem dan contact op met reserveringen@fasade.nl. Vermeld daarbij uw wensen, de gewenste datum en het aantal personen.

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op!

Bereikbaarheid en parkeren

Bezoekadres:

Zonnehof 8 
3811 ND Amersfoort
T 033 – 7200890

Route en parkeren met de auto:

Plan uw route via Google Maps

In het centrum van Amersfoort bevinden zich diverse parkeergarages. De dichtsbijzijnde is Soeverein op de hoek Stadsring/Arnhemseweg (op enkele minuten loopafstand van het Rietveldpaviljoen). Voor een overzicht van alle parkeergarages zie de website van Parkeerservice Amersfoort.

Route met het openbaar vervoer:

Vanaf NS-station Amersfoort is het Rietveldpaviljoen prima te bereiken per bus. Stadsburg 8 (richting Schuilenburg) stopt bij de bushalte Zonnehof-West aan de Utrechtseweg, op enkele minuten loopafstand van het Rietveldpaviljoen. Daarnaast stoppen er meerdere stads- en streekbussen bij de iets verderop gelegen halte De Kei aan de Stadsring. Meer ov-informatie, inclusief reisplanner, vindt u op 9292.nl.

Toegang en parkeren voor minder validen:

Let op! De tentoonstelling is alleen op de begane grond toegankelijk voor rolstoelen. De eerste etage is uitsluitend via een trap bereikbaar.

Met een gehandicaptenparkeerkaart kan in Amersfoort geparkeerd worden in alle zones en op alle parkeerplaatsen met uitzondering van de parkeergarages. Binnen de gemeente Amersfoort mag bovendien, in afwijking van het landelijk beleid, worden geparkeerd op alle parkeerplaatsen in de vergunninggebieden en mag er tevens, zonder betaling, worden geparkeerd bij parkeermeters en -automaten.

Meer informatie over parkeren voor gehandicapten.

Instaprondleidingen

Bij tentoonstelling De Stijl voorbij. Gerrit Rietveld en de jaren vijftig. organiseert FASadE zogenaamde 'instaprondleidingen'. Elke zaterdag kun je om 14:00 uur instappen bij deze rondleidingen, die voor een breed publiek toegankelijk zijn. In de rondleiding wordt dieper ingegaan op het Rietveldpaviljoen en het verhaal achter de tentoonstelling.

De instaprondleidingen zijn gratis, op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling. Reserveren hoeft niet! Meld je op tijd bij de balie; maximale deelname is 15 personen.

Educatie

Het Rietveldpaviljoen biedt een aantrekkelijk programma voor basisscholen en het voortgezet onderwijs. Een rondleiding volgen met familie en vrienden kan ook.

Tijdens het bezoek maken kinderen en scholieren kennis met zowel het paviljoen als het leven en werk van architect en meubelmaker Gerrit Rietveld (1888-1964). We bieden daartoe verschillende mogelijkheden, altijd volledig afgestemd op de leeftijdsgroep. Of kom met de klas naar het Rietveldpaviljoen voor een schoolreisje.

Meer weten over het educatieve aanbod, voor basisscholen, middelbare scholen en particulieren? Meld het ons via: pr@fasade.nl

Rondleiding, diner, feest of zakelijke meeting?

Heeft u iets te vieren, heeft u een zakelijke meeting in het vooruitzicht en wilt u eens iets anders? Kies voor het Rietveldpaviljoen als bijzondere locatie voor uw bijeenkomst! In de prachtig vormgegeven tentoonstelling ‘De Stijl voorbij. Gerrit Rietveld en de jaren vijftig.’ bent u welkom voor rondleidingen en activiteiten én voor op maat toegesneden arrangementen! Laat ons uw wensen weten via reserveringen@fasade.nl en wij komen met een passend voorstel.