Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Stadsbouwprijs Amersfoort 2024

De stemming is gesloten. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Veerensmederij worden op donderdag 17oktober 2024 de winnaars bekend gemaakt van de Stadsbouwprijs Amersfoort 2024! De vakkundige jury uit Breda bezocht alle genomineerde projecten en is na rijp beraad gekomen tot drie winnaars. Ook het publiek liet grootschalig van zich horen: 1.800 mensen brachten hun stem uit! De publieksprijs zal worden uitgereikt aan het project met de meeste stemmen.

Wees erbij als de prijzen worden overhandigd

reserveer tickets.

Hieronder staan alle 26 ingezonden projecten. De projecten die zijn voorgeselecteerd voor de vakjury zijn gemarkeerd. 

Stichting BLASt stelde de vakjury samen: naast juryvoorzitter Ton van Beek (voorzitter en initiator Stichting BLASt) bestaat de vakjury uit Damaris Kennes-Verleun (projectleider Stedelijke ontwikkeling bij Gemeente Tilburg), Harold van den Broek (expert ontwerp Openbare Ruimte), Anneke Luijten-Klaassen (ontwikkelmanager bij WonenBreburg) en Mark Buijs (projectleider Omgevingswet Gemeente Breda).

De Stadsbouwprijs is mogelijk dankzij financiële ondersteuning van de gemeente Amersfoort. Jong FASadE ging met het stemhokje on tour en heeft praktische hulp geboden bij de editie 2024. Van Mossel Kia Amersfoort zorgde ook dit jaar voor mobiele ondersteuning van de Stadsbouwprijs Amersfoort 2024.

Datum: donderdagvaond 17 oktober
Tijd: inloop 19.30 u, start 20.00 u
Plaats: De Veerensmederij in Amersfoort, Soesterweg 330

foto: Jannes Linders
foto: Jannes Linders